top of page

Yoghurt toast

Voorbereiding

5 minuten

Tijd

20 minuten

Porties:

2

Maaltijd

Ontbijt

Over het recept

Deze is trending op TikTok, de yoghurt toast (of custard toast) en met een goede reden! Super lekker en vullend, alles wat je in een ontbijt nodig hebt. ☕️

De naam zegt het zelf, toast met yoghurt! Maar doordat je de yoghurt mengt met ei en het dan bakt, krijg je een soort custard dat niet loopt maar wel smeuïg is!

Je krijgt direct voldoende eiwitten binnen door de yoghurt en het eitje. Het volkoren brood zorgt voor vezels 🍞 en de appel en kaneel voor het zoete 🍎. Andere soorten fruit kunnen hier ook! 🍓🫐🍌 Lekker warm ook voor op deze druilerige dagen ☔️

Ik gebruikte Alpro Mild&Creamy natuur voor dit gerecht. Andere opties zijn magere Griekse yoghurt of skyr. Je gebruikt best een yoghurtsoort die iets dikker van structuur is zodat het niet te snel overloopt.

Ingrediënten

 • 4 kleine of 2 grote sneden volkoren brood

 • 1 ei

 • 60 g (plantaardige) yoghurt

 • kaneel

 • 1 appel

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 220°C.

 2. Leg de sneden brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Duw met een lepel het binnenste plat zodat je een holle snede brood krijgt.

 3. Klop het ei los en meng het samen met de yoghurt. Voeg een snuifje kaneel toe.

 4. Snij de appel in schijfjes.

 5. Lepel het mengsel in de holle sneden en leg er de appelschijfjes bovenop. Strooi als afwerking nog wat kaneel erbovenop.

 6. Zet in de oven gedurende 15 minuten.

bottom of page